23948sdkhjf

Vækstplan glemmer grænsehandel

Dansk Erhverv ærgrer sig over, at der ikke bliver gjort noget ved grænsehandelen i en ellers god vækstplan.
Selskabsskatten sænkes gradvist fra 25 til 22 procent, en række afgifter afskaffes eller nedsættes og virksomhedernes fradrag for hotelmoms øges fra 50 til 75 procent.

Der var flere gode nyheder til erhvervslivet, da regeringen tirsdag fremlagde den længe ventede ”Vækstplan DK”, og det vækker glæde hos to af de mest toneangivende brancheorganisationer, Dansk Erhverv og DI.

”Vækstplan DK” har dog også svagheder. Hos Dansk Byggeri efterlyser man et opgør med de forkætrede NOx-afgifter, mens Dansk Erhverv ærgrer sig over, at vækstplanen ikke blæser til kamp mod den stigende grænsehandel.

Ønskede halverede afgifter
- Selv om vi overordnet set synes, at vækstplanen er rigtig god, ærgrer vi os over, at der ikke bliver gjort noget ved problemerne med grænsehandelen. Vi havde gerne set en halvering af øl og sodavandsafgifterne, som kunne give den nødvendige ”chokeffekt” i grænsehandelen. Samlet set vurderer vi, at det kan skabe cirka 1.450 arbejdspladser og være en overskudsforretning for Danmark, hvis man indregner øgede afgift- og momsprovenu og de positive effekter af øget beskæftigelse, siger adm. direktør Jens Klarskov fra Dansk Erhverv.

Men overordnet er Jens Klarskov tilfreds.

- Det er mange år siden, der sidst er kommet et politisk-økonomisk udspil, som så målrettet gavner det private erhvervsliv, så det er et godt og historisk udspil, regeringen er kommet med, siger han og fortsætter:

- Både muligheden for yderligere momsrefusion for hotelovernatninger, genindførelse af BoligJob-ordningen og lettelserne i afgifter vil bidrage til at skabe job nu og her. Den droppede kørselsafgift, sænkningen af selskabsskatten og de udvidede skattekreditter vil bidrage til styrket konkurrenceevne og dermed jobskabelse på den lidt længere bane.

Bedre adgang til finansiering
Jens Klarskov bakkes op af direktørkollega Karsten Dybvad fra DI:

- Regeringens forslag til en lavere selskabsskat sender et klart signal til erhvervslivet om, at Danmark skal være et attraktivt sted at lægge ny produktion og nye arbejdspladser i. Sammen med et løfte om stop for nye skatter og afgifter vil det øge lysten til at investere i Danmark.

Vækstplanen indeholder også planer om at give virksomhederne bedre adgang til finansiering. Det skal dels ske ved at muliggøre anvendelsen af repræsentanter (”trustees”) i forbindelse med obligationsudstedelser, hvilket regering vil fremsætte et lovforslag om til efteråret.

Og dels vil regeringen styrke EKF’s garantikapacitet ved at nedjustere EKF’s kapitalbånd. Det vil give EKF mulighed for at udstede nye eksportgarantier for 10-15 mia. kr. i de kommende år og dermed understøtte dansk eksport.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094